Доступність посилання

ТОП новини

Для Путіна вплив на Україну важливіший за економічні санкції? (Огляд преси)


Газета «Сегодня» з’ясовувала, який вплив матимуть нові санкції від США та ЄС на Росію. Зокрема, політолог Володимир Фесенко переконаний, що ці санкції здатні вплинути на Кремль дуже обмежено. Однак, якби їх не було взагалі, Україна б давно отримала пряму агресію. Утім, воювати З Росією ніхто не хоче, і повну третю хвилю санкцій застосують лише після прямого вторгнення. Хоча, як переконує читачів газети політолог Вадим Карасьов – це не ті заходи, які можуть змусити Путіна припинити дестабілізацію на Сході країни. Вплив на Україну для нього набагато важливіший, ніж економічні втрати.

Тижневик «Коментарі» зауважує, що сучасники звертаються до історії дисидентського руху лише тоді, коли відходить у вічність один з його учасників. І хоча повага у суспільстві до дисидентів не зникла, однак, це повага того штибу, коли до людини не дуже прислухаються за життя, але гірко зітхають після її смерті. Видання констатує, що радянська епоха могла породити Новодворську, Сахарова, Стуса, Чорновола, а «постсовок» на таке нездатний. Опозиційно налаштованої інтелігенції багато, але особистостей рівня Новодворської в останнє десятиліття не з’являлося. Чому? Одне з найпростіших пояснень, на думку газетярів, – технічний прогрес. Інтернет надав відкритий публічний майданчик кожному охочому. Відтак зараз можна дозволити собі бути диванним опозиціонером, а на такому ґрунті справжні дисиденти не ростуть, переконує видання.

Міноборони планує розірвати угоди з підприємствами, що надають послуги з харчування військових. Підприємці, які свого часу виграли тендери, вважають це неприпустимим, особливо зараз, коли йдуть військові операції на Сході країни. Кому хочуть передати надання послуг з харчування військовиків і чому, розповідає газета «Голос України» у статті «На голодний шлунок воювати важко, або Чому не припиняються спроби наживи на солдатській кухні?».

Програма столичного мера Віталія Кличка є черговим прикладом правильної декларації, за якою мають піти конкретні справи. Її реалізація, як стверджує «Український тиждень», залежатиме від готовності ігнорувати апетити спонсорів, коли вони суперечитимуть інтересам громади. Журналісти висловлюють сумнів, що пов’язаний із впливовими лобістами будівельного бізнесу столиці новообраний мер наважиться на заходи, які забезпечили б реальну демонополізацію ринку нерухомості. Докладніше про це йдеться в статті «Політичний генплан Кличка».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG