Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Україна несе відповідальність за авіакатастрофу на Донбасі


Українці несуть квіти та свічки до посольства Нідерландів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

Українці несуть квіти та свічки до посольства Нідерландів

Україна несе відповідальність за авіакатастрофу «Боїнга-777», яка сталася на Донеччині. Про це заявив президент Росії Володимир Путін під час економічної наради.

«Хочу наголосити, що цієї трагедії не сталося б, якби на цій землі був мир. У всякому разі, не були б відновлені бойові дії на південному сході України. І, безумовно, держава, над територією якої це сталося, несе відповідальність за цю страшну трагедію», – цитує слова Путіна офіційний сайт Кремля.

Європа та США закликали до об’єктивного і ретельного розслідування причин катастрофи.

Для розслідування трагедії український уряд створив відповідну комісію.

У РБНО не виключають, що лайнер могли збити з Росії.

Бойовики угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичною організацією, на своїх акаунтах у соцмережах писали сьогодні про те, що збили ще один український літак. Після цього низка російських ЗМІ повідомила, що сепаратисти збили ще один український військовий літак.

Згодом, після того, як стало відомо, що це був збитий пасажирський лайнер, сепаратисти почали відкидати свою причетність до цього.

Так званий «прем’єр» угрупування «ДНР» Олександр Бородай заявив, що у сепаратистів немає засобів ППО, які можуть збити пасажирський літак. Сепаратист вважає, що це «провокація української сторони».

Однак СБУ перехопила розмову переговорів бойовиків групи підполковника Ігоря Безлера (Бєса), які доповідають своєму кураторові, полковнику ГРУ Генерального штабу Збройних сил Росії Василеві Германіну про щойно збитий бойовиками цивільний літак. Про це йдеться у повідомленні на сайті Служби безпеки України.

(Відео користувача YouTube Служба безпеки України)

Зв’язок наземних служб у Києві та Ростові з авіалайнером компанії Malaysia Airlines зник о 16:20. Літак впав біля Тореза Донецької області. У лайнері загинуло 295 людей, серед них багато дітей.

XS
SM
MD
LG