Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: Необхідно готуватися до цілковитого обмеження двосторонньої торгівлі з Росією


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк не виключає цілковитого обмеження двосторонньої торгівлі з Росією.

«Мій прогноз такий: нам необхідно готуватися до того, що в нас буде майже цілковите обмеження торгівлі з Росією у двосторонньому форматі», – заявив він на нараді з питань диверсифікації ринків збуту та джерел постачань промислової продукції у п'ятницю в Києві.

За оцінками прем’єра, у разі закриття російського ринку для українських товарів зменшення експорту становитиме близько 5 мільярдів доларів.

Яценюк наголосив, що в ситуації, коли західні країни запроваджують санкції проти Росії та обмеження у двосторонній торгівлі, зазнаючи збитків, з українського боку неправильно «сидіти й думати, що все це ось так минеться».

«Я усвідомлюю всі економічні наслідки. І ви усвідомлюєте їх. Але я так само усвідомлюю, що Росія – це не єдиний ринок у світі, на який слід постачати українську продукцію. Тому уряд має зробити все для того, щоб у короткостроковій перспективі ми диверсифікували ринки збуту», – заявив він.

Прем'єр зазначив, що вже нині багато компаній самостійно вийшли на інші ринки збуту і знаходять можливість продавати свою продукцію.

XS
SM
MD
LG