Доступність посилання

ТОП новини

Якщо Рада не саморозпуститься, це означатиме, що коаліції не існує – Томенко


Наступного тижня Верховна Рада голосуватиме за саморозпуск. Про це Радіо Свобода повідомив Микола Томенко, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, радник президента України. Відповідну заяву про це підписали і спільно подали депутати трьох фракцій: УДАР, «Батьківщина» і «Свобода».

«Я вважаю, що ми самі повинні це зробити, не чекаючи, доки президент це зробить. Якщо постанова не набере 226 голосів, тоді це означатиме, що в коаліції немає однієї точки зору, тобто вона ідеологічно не існує. Де-факто вона не існує, треба юридично її розвалити», – заявив він.

«Я сьогодні читав заяви деяких депутатів, які кажуть: росіяни, може, й винні опосередковано, а українська влада ще більше винна. Є депутати Верховної Ради, які системно захищають інтереси Росії, Путіна, називаючись народними депутатами України. Парламент не може існувати, коли в ньому є фракція Путіна, фракція Русского міра, сепаратистів. Треба або зняти недоторканність із третини депутатів або переобрати парламент», – сказав Томенко.

Якщо ця постанова не буде проголосована, 50-60 депутатів, за словами Томенка, вийдуть із коаліції. «Я і таких, як я, не один десяток, напишемо заяву про вихід із коаліції, щоб створити юридичні передумови для розпуску президентом Верховної Ради. Якщо за 30 днів нова не утвориться, президент буде зобов’язаний розпустити парламент», – додав Микола Томенко.

Результати всеукраїнського опитування, проведеного «Українським демократичним колом» 26 червня-2 липня 2014 року, засвідчили, що переважна більшість громадян (77,7%) вважає за потрібне проводити позачергові парламентські вибори вже восени цього року.

XS
SM
MD
LG