Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада з питань теле- і радіомовлення зможе вимикати телеканали без суду – Томенко


За зміни до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», які унормують контроль контенту в умовах війни, Верховна Рада голосуватиме наступного тижня. Про це Радіо Свобода повідомив Микола Томенко, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації.

«Ми з Нацрадою відпрацювали зміни до закону, які розширюють її повноваження в екстремальних, воєнних умовах. Ми даємо їй право за скороченою процедурою попереджати і відразу відключати телеканал. Так це буде набагато легше зробити», – пояснив Микола Томенко.

Нині процедура відімкнення каналу забирає багато часу: Нацрада з питань телебачення і радіомовлення ухвалює рішення, передає його до суду, суд це розглядає питання, після чого провайдери можуть оскаржувати рішення.

«За нашою інформацією, ще щонайменше чотири канали займаються дезінформацією та оббріхуванням України», – пояснив Микола Томенко, зазначивши, що нешкідливі канали «Охота и Рыбалка» ніхто забороняти не буде. Окрім того, треба переглядати контент і національних каналів, вважає Томенко.

За його словами, зміни до закону на голосування планують ставити у четвер.

Сьогодні під будівлею Нацради з питань телебачення і радіомовлення відбувся пікет, на якому активісти вимагали негайно заборонити трансляцію на території України російських каналів, які «брешуть і розпалюють міжнаціональну ворожнечу».

«Геть рупор Кремля!»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

XS
SM
MD
LG