Доступність посилання

ТОП новини

Кремлівська брехня. Росія заявляє, що в катастрофі «Боїнга-777» винна Україна


Бойовик угруповання «ДНР», яке в Україні визнано терорестичним, розглядає уламки від носової частинини «Боїнга-777», Донецька область, 18 липня 2014 року
Бойовик угруповання «ДНР», яке в Україні визнано терорестичним, розглядає уламки від носової частинини «Боїнга-777», Донецька область, 18 липня 2014 року

Російські ЗМІ, телеканали «Росія-24», «Перший», ТВЦ та інші, розповсюдили низку заяв російських очільників, котрі покладають всю вину за катастрофу малайзійського авіалайнера «Боїнг-777» над донбасівським Торезом на Україну. І президент Путін, і російські військові кажуть, що за цей злочин несе відповідальність лише українська сторона. При цьому ЗМІ Росії повністю замовчують факти причетності проросійських сепаратистів Донбасу до обстрілів низки літаків у зоні конфлікту та ігнорують інформацію, котра свідчить і про пряму причетність російської сторони до озброєння сепаратистів новітніми ракетно-зенітними комплексами «Бук», виробленими в Росії.

Російський президент Володимир Путін, як це показав в ефірі телеканал «Росія-24», прямо поклав вину за «злочин» з «Боїнгом-777» на Україну. «Безумовно, держава, над територією якої це сталося, несе відповідальність за цю страшну трагедію. Я вже дав відповідні доручення військовим відомствам, щоб вони надали всю необхідну допомогу у розслідуванні цього злочину», – сказав Путін.

Російські військові також зробили спеціальну заяву з цього приводу, де назвали нібито точні дані розміщення українських підрозділів ППО з ракетними комплексами «Бук-М1».

Вибачте, але ця функція в даний час не доступна

Хоча вже твердження російських військових про розміщення таких українських комплексів, наприклад, у Донецьку, не витримує критики. Бо українська сторона і міжнародні спостерігачі стверджують, що в зоні конфлікту подібних систем українських ППО немає, і що українські війська ніколи не стріляли по повітряних цілях у зоні цього конфлікту. Тоді як сепаратисти вже тричі хвалилися, що вони збили на великих висотах, щонайменше три українських літаки, що й було підтверджено.

До того ж українська влада, зокрема МВС України, наводить прямі факти намагань сепаратистів терміново сховати, вірогідно, на території Росії, один із зенітно-ракетний комплекс «Бук» російського виробництва, на якому не вистачає якраз однієї ракети.

Окрім того, СБУ перехоплені розмови сепаратистів щодо збитого над Торезом «Боїнга-777» та затримано двох російських військових – коригувальників вогню – при спробі перетнути на Донбасі українсько-російський кордон.

Російська сторона, як і західні розвідувальні служби, підтвердили факт ракетного пуску в момент трагедії «Боїнга-777»

Російський телеканал «Росія-24» оприлюднив інтерв’ю з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, у якому той заперечує причетність Росії до падіння літака Malaysia Airlines у Донецькій області. «Щодо заяв, які лунають із Києва, щодо того, що ми ледь не самі зробили це (збили пасажирський літак): я фактично за останні місяці правдивих заяв із Києва не чув», – сказав Лавров.

За його словами, Росія наполягатиме на об’єктивному, гранично відкритому й незалежному розслідуванні катастрофи літака.

Хоча світові експерти та й офіційні особи на Заході переважно схильні до того, що всі сліди щодо трагедії літака Malaysia Airlines «ведуть до росіян». Російське міністерство оборони заявило, слідом за американцями, що їхні служби стеження за повітряним простором в регіоні Донбасу також зафіксували ракетний пуск у момент перед падінням літака «Боїнг-777».

Західні експерти також зазначають, що навіть на основі уламків літака буде достатньо легко виявити, від чого сталася катастрофа, а якщо від ракети – то чия вона і звідки була випущена.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG