Доступність посилання

ТОП новини

Вдвічі збільшать зарплату правоохоронцям, які беруть участь в АТО – МВС


«Нову міліцію» створять ті, хто повернеться з АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:30:45 0:00

«Нову міліцію» створять ті, хто повернеться з АТО

Згідно з рішенням Кабінету міністрів, за пропозицією МВС «кожному бійцю АТО збільшать зарплату вдвічі – на весь період перебування у зоні конфлікту», – повідомив Радіо Свобода заступник голови МВС, керівник апарату відомства Сергій Чеботар.

За його словами, «кожний день перебування у зоні АТО зараховується бійцям як три дні служби. Усім учасникам АТО нададуть статус учасника бойових дій».

Також Сергій Чеботар зазначив, що офіцерам у зоні АТО дозволили присвоювати позачергові військові звання незалежно від вислуги та терміну перебування у попередньому званні.

«Такі кроки впровадять як форму заохочення, – наголосив заступник Міністра внутрішніх справ.

В ефірі програми «Ми разом» Сергій Чеботар наголосив, що «попри всі труднощі керівництво МВС розпочинає реформування української міліції, бореться з хабарниками й звільняє людей, які не відповідають вимогам». Експеримент з реформування міліції із залученням правозахисників розпочався у Львівській області.

На думку Чеботаря, «саме з бійців, які зараз беруть участь, а АТО на сході України, формується оновлена міліція, а якби не зрада донецької та луганської міліції, то й Антитерористичну операцію проводити б не довелося».

15 липня президент України Петро Порошенко відзначив 20 гвардійців-учасників АТО відзначено державними нагородами.

XS
SM
MD
LG