Доступність посилання

ТОП новини

«Чорні скриньки» з «Боїнга-777» перебувають в Україні – Клімкін


Міністр закордонних справ Павло Клімкін
Міністр закордонних справ Павло Клімкін

«Чорні скриньки» з «Боїнга-777» перебувають на території України. Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі «Громадського ТБ».

«Скриньки знайдені і я сподіваюся, що вони будуть передані урядовій комісії. Вони на території України», – зазначив Клімкін.

Павло Клімкін наголошує, що є стандартні механізми розслідування таких випадків.

«Призначається комісія, до якої залучаються представники ІКАО, також у даному випадку представники Нідерландів і Малайзії, а також країни-виробника, у даному випадку – це США», – зазначив Павло Клімкін.

Раніше сепаратисти заявили, начебто знайшли «чорні скриньки» і планують передати їх російській стороні. Але, як заявив керівник російського МЗС Сергій Лавров, Росія не планує забирати «чорні скриньки» з місця падіння малайзійського лайнера на Донеччині.

17 липня о 16.20 в небі над Донецькою областю був збитий малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам – Куала-Лумпур. На борту літака перебувало 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких виходить, що саме вони збили літак.

XS
SM
MD
LG