Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС Нідерландів: ми не зупинимося, поки винні не постануть перед судом


Глава МЗС Нідерландів
Глава МЗС Нідерландів

Трагедія літака Boeing-777 відкрила очі Європі на те, що відбувається в Україні. Про це сказав міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс під час зустрічі з президентом України Петром Порошенко сьогодні в Києві, повідомили у прес-службі глави держави.

За словами Тіммерманса, Нідерланди відтепер будуть активно сприяти більш рішучим діям з боку Європейського Союзу.

«Мій перший пріоритет − повернути наших людей додому. Родини хочуть поховати своїх рідних», − сказав Тіммерманс.

«Ми шоковані новинами про те, що тіла можуть переміщати з місця на місце», − наголосив міністр, додавши, що люди «розлючені тим, що вони чують».

«Щойно ми отримаємо докази, ми не зупинимось, доки винні у цьому не постануть перед судом», − заявив Тіммерманс, додавши, що йдеться «не тільки про тих, хто натиснув на гачок, але й про тих, хто зробив це можливим».

17 липня о 16.20 у небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак Boeing-777, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак було збито із зенітно-ракетного комплексу «Бук». На борту літака перебували 298 осіб, в тому числі 192 громадянина Нідерландів.

Водночас в уряді України заявляють, що до сьогоднішнього дня бойовики так і не пускають на місце падіння збитого ними малайзійського літака ні урядову комісію, ні міжнародних експертів, ні слідчі групи.

XS
SM
MD
LG