Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина: Росія має останню можливість довести, що серйозно прагне миру в Україні


Москва нині має останню можливість довести, що серйозно прагне миру в Україні, заявив у суботу міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр після того, як на сході України був збитий малайзійський авіалайнер, як вважають, російською ракетою.

В інтерв’ю щоденникові «Більд ам Зоннтаґ», оприлюдненому цього дня, Штайнмаєр заявив, що президент Росії Володимир Путін повинен використати свій вплив на проросійських сепаратистів в Україні.

Із тим же закликом звернулася в суботу до російського керівника і канцлер Німеччини Анґела Меркель. У телефонній розмові вона наголосила, що Росія має припинити постачання сепаратистам зброї і перекрити потік російських найманців до України.

За повідомленням про цю розмову, Меркель і Путін погодилися, що пряма зустріч тристоронньої контактної групи України, Росії й ОБСЄ з сепаратистами має відбутися якнайшвидше, щоб домовлятися про припинення вогню.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

XS
SM
MD
LG