Доступність посилання

ТОП новини

Крим запускає «перший міжнародний авіарейс» до Туреччини


Із Сімферополя в суботу відправили, як заявили в окупаційному уряді Криму, «перший міжнародний авіарейс» – до Туреччини – від часу, як Росія незаконно анексувала український півострів, а Україна оголосила про закриття аеропорту Сімферополя.

Дотепер від часу анексії літаки з Криму літали тільки до Росії, яка наразі вважає півострів своїм і не визнає українського оголошення про закриття аеропорту.

Через неможливість відправити рейс із офіційно закритого аеропорту до будь-якої країни світу, крім Росії, рейс здійснили у два етапи. Літак компанії «Грозний Авіа» з Чечні в Росії перелетів із Сімферополя до Анапи у Краснодарському краї Росії, де простояв три години, перш ніж під тим же номером чартерного рейсу вилетіти до Стамбула в Туреччині вже з «законного» аеропорту.

В «уряді» Криму заявляють, що завтра він повернеться зі Стамбула до Сімферополя вже без проміжних посадок.

Наразі не відомо, яка буде реакція на цю оборудку в Києві, а також у Туреччині, яка не визнає незаконної анексії українського Криму Росією. З іншого боку, Анкара сама користується такою ж схемою стосовно сепаратистського Північного Кіпру, який вона підтримує: «міжнародні рейси» звідти здійснюються тільки з проміжною посадкою на території Туреччини.

XS
SM
MD
LG