Доступність посилання

ТОП новини

Територію пошуку на місці катастрофи «Боїнга-777» розширено до 50 квадратних кілометрів – ДСНС


Відео знайденої «чорної скриньки»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Відео знайденої «чорної скриньки». 20 липня Reuters оприлюднило кадри, де «чорну скриньку» знаходять на місці катастрофи «Боїнга-777». Відео зняте 18 липня.

Українські рятувальники розширили територію пошуку на місці авіакатастрофи літака «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines до 50 квадратних кілометрів, включаючи населені пункти і раніше недоступні ділянки, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Також здійснюється повторний огляд місцевості загальною площею 32 квадратних кілометри, що була оглянута у попередні дні,

«Від ДСНС, силами якої здійснюється загальна координація пошуково-рятувальних робіт, виділено 60 офіцерів (по 10 чоловік на кожний квадрат), які будуть здійснювати керівництво додатково залученими до пошуку групами цивільного населення – працівниками місцевих підприємств, місцевих мешканців та волонтерів», – йдеться у повідомленні.

У ньому зазначено, що крім того, до пошукових робіт залучено 553 шахтарі з 10 шахт найближчих до місця авіакатастрофи міст – Шахтарська, Тореза, Сніжне (шахти: «Прогрес», «Волинська», «Зоря», «Ударник», «Лутугіно», «Іловайська», «Глибока», «XVII-го партз’їзду»).

«Решта особового складу ДСНС України, задіяного до пошуку, виконує найбільш складні завдання, зокрема: пошукові роботи в населених пунктах Розсипне, Петропавлівка та Грабове, обстеження водойм та інших важкодоступних ділянок місцевості», – наголосили в прес-службі.

«Таким чином, до проведення пошуково-рятувальних робіт у зоні катастрофи літака залучено 800 осіб, від ДСНС України – 200 працівників та 20 одиниць техніки», – зазначено в повідомленні.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

СБУ: бойовики приховують «чорні скриньки» зі збитого «Боїнга» (аудіозаписи)

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера про збитий пасажирський літак

Здобуті СБУ переговори бойовиків щодо зенітно-ракетного комплексу «Бук-М»

XS
SM
MD
LG