Доступність посилання

ТОП новини

«Терористів чекає пекло у в’язниці» (огляд преси)


Бойовиків з Донбасу, яких буде судити Україна, чекають чималі терміни і серйозні проблеми з сусідами по камері, попереджає газета «Сегодня». За законами України, за терористичний акт загрожує 10–15 років або довічне ув'язнення. Під цю статтю підпадають всі бойовики на Сході, наголошує газета. Громадянство спійманих злочинців значення не матиме. Росія може зажадати екстрадиції, але ж сама Росія не видасть, скажімо, Афганістанові терористів з Афганістану, які скоїли злочини на її території. І Україна не видасть – вона судитиме їх за своїми законами. Відтак бойовикам із так званих «ДНР» і «ЛНР» варто було б здати зброю і сподіватися на амністію влади, наголошують правозахисники. Чому – пояснюється в публікації «Терористів чекає пекло у в'язниці. Їх будуть перевиховувати».

Катастрофа малайзійського літака загнала в кут не лише Москву, а й ті європейські столиці, які були схильні пом’якшувати дії проти Росії. Тепер їм стало набагато важче проводити угодовську політику, констатує газета «День». Видання пише, що дії Кремля й підконтрольних йому бойовиків іще більше підсилюють таке становище. Здавалося б, ось той момент, коли Європа може серйозно впливати на російського лідера, що розперезався. Проте цинізм і так звана прагматичність усе-таки беруть гору. Про це йдеться в статті «Чи почує світ попередження?»

Представники так званої «ДНР» зараз намагаються повністю виправити ситуацію, знищивши всі докази про власну причетність до теракту. Адже сучасні технології дозволяють за уламками повністю реконструювати всі деталі ракетної атаки. Але якщо знищити уламки літака, то встановити ці деталі буде дуже складно, а тому звинувачувати Путіна безпосередньо буде неможливо, адже у європейців є глибока вірність принципові презумпції невинуватості, нагадує газета «День». Експерт видання переконує, що після того, як кілька днів бойовики грабували місце катастрофи літака, Путін раптом заявив про необхідність розслідування трагедії міжнародними експертами. Звісно, він це робить, адже велика ймовірність, що експерти там нічого не знайдуть. Про це йдеться в матеріалі «I світ має визначитися».

«Доки держава обстоює цілісність, дехто наживається на бурштині» – у статті під такою назвою газета «Голос України» пише, що вже понад 15 років у поліських районах Рівненщини процвітає нелегальний видобуток «сонячного каменю», до якого долучилися не лише місцеві мешканці, а й впливові люди з-за меж області. Масштаби розкрадання запасів тамтешнього бурштину настільки великі, що за сфери впливу над цим доволі вигідним промислом уже борються із застосуванням зброї.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG