Доступність посилання

ТОП новини

Дипломати ЄС на події в Україні сьогодні відреагують рішуче – Аштон


Катрін Аштон
Катрін Аштон

Міністри закордонних справ держав ЄС налаштовані рішуче відреагувати на події в Україні, і вони це зроблять, заявила перед початком засідання Ради міністрів ЄС верховний представник Євросоюзу із закордонної і безпекової політики Катрін Аштон.

«Ми рішуче вимагатимемо безперешкодного доступу спеціалістам до місця, де сталася катастрофа із літаком, тіла загиблих родичів та друзів мають повернутися додому і з ними повинні поводитися гідно та з повагою», – заявила голова європейської дипломатії.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Катрін Аштон висловила вимогу, щоб розслідування катастрофи проводилося без перешкод, а вся інформація, яка надходить із різних джерел, була ретельно перевірена.

«Ми закликаємо Росію виконувати свою частину роботи, щоб вона забезпечила реальну допомогу сепаратистів міжнародним посередникам і тим, хто намагається проводити розслідування», – зауважила вона, додаючи, що міністри ЄС, європейська дипломатична служба разом із постійними представниками держав-членів при євроустановах сьогодні розглянуть законодавчу базу для можливого розширення санкцій щодо Росії.

Особливу увагу, каже Аштон, приділять позиції Нідерландів, громадян яких у авіакатастрофі літака міжнародних авіаліній загинуло найбільше. «Ми зробимо все, щоб допомогти їм розслідувати цей інцидент якомога швидше», – пообіцяла вона.

Голова дипломатичного відомства ЄС також висловила переконання, що на сьогоднішніх консультаціях у Брюсселі буде розроблена низка можливостей для наближення розв’язання проблем, пов’язаних із конфліктом на сході України.

Сьогодні у Брюсселі проводиться засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, на якому, як повідомляють європейські ЗМІ, можливе впровадження нових санкцій щодо відповідальних за розгортання конфлікту в східних регіонах України.

XS
SM
MD
LG