Доступність посилання

ТОП новини

Президент підписав закон, який дозволяє розпустити фракцію КПУ


Лідер КПУ Петро Cимоненко (архівне фото)
Лідер КПУ Петро Cимоненко (архівне фото)

Президент Петро Порошенко підписав закон про зміни до регламенту Верховної Ради, які дозволяють розпустити парламентські фракції. Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента.

«Президент України Петро Порошенко підписав закон про зміни до регламенту парламенту, згідно з яким депутатська фракція (депутатська група), склад якої став меншим від мінімальної кількості депутатів, визначеної регламентом, через 15 днів після дня настання такого факту оголошується Головою Верховної Ради України розпущеною», – мовиться у повідомленні.

Сьогодні парламент законодавчо закріпив за головою Верховною Радою України можливість розпуску фракції, у разі, якщо вона стає меншою, ніж при формуванні під час першої сесії.

За відповідний закон про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу і припинення дій депутатських фракцій (груп) з п’ятого разу проголосували 232 народних депутати.

Зі свого боку, фракція Комуністичної партії обвинуватила голову парламенту Олександра Турчинова у тиску на парламентаріїв при розгляді цього законопроекту. Як заявила депутат Ірина Спіріна, подальші кроки фракції комуністів обговорюватимуться на її засіданні.

Упродовж останнього місяця з фракції Комуністичної партії України вийшли кілька народних депутатів, у результаті чого склад фракції КПУ у парламенті став меншим, ніж при її формуванні під час першої сесії.

XS
SM
MD
LG