Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові відбудеться церемонія прощання з загиблими в авіакатастрофі «Боїнга-777»


Міжнародні експерти нарахували 200 тіл загиблих в авіакатастрофі «Боїнга-777»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Міжнародні експерти нарахували 200 тіл загиблих у авіакатастрофі «Боїнг-777»

Офіційна церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі «Боїнга-777» і відправка тіл до Нідерландів відбудеться у Харкові у середу. Про це заявив голова урядової комісії, перший віце-прем’єр України Володимир Гройсман у Харкові.

«Ми плануємо розпочати церемонію об 11:00. Очікується, що у цій церемонії братимуть участь дипломати різних країн світу», – зазначив Гройсман.

Керівник урядової комісії з розслідування авіакатастрофи не уточнив, скільки тіл буде відправлено у середу до Нідерландів для подальшої експертизи та ідентифікації.

«Кількість тіл, які будуть переправлені, визначатимуть експерти», – зазначив Гройсман.

За його словами, у вівторок комісія працювала з п’ятдесятьма тілами. На вечір вівторка експерти відкрили два вагони-рефрижератори. Голова місії експертів Нідерландів Ян Тайндер каже, що експерти з впевненістю можуть говорити про наявність у двох вагонах 200 тіл загиблих. Скільки є у двох інших – іще не ясно.

Міжнародна комісія планує завершити підготовку всіх тіл до перевезення у Нідерландів, де проходитиме їхня ідентифікація, до п’ятниці.

Як заявив голова місії, 23 липня борт із останками загиблих в катастрофі малайзійського «Боїнга-777» вилетить з Харкова в Нідерланди.

XS
SM
MD
LG