Доступність посилання

ТОП новини

Якщо ратифікуємо угоду з ЄС зараз, то втратимо 560 мільйонів гривень – Валерій Чалий


Валерій Чалий
Валерій Чалий

У процесі ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС Україна іде за графіком, заявив в ефірі Радіо Свобода заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий. Водночас, за його словами, якщо угоду ратифікують зараз, бюджет країни втратить близько 560 мільйонів гривень, які мають надійти завдяки пільгам Євросоюзу.

«Ми не зволікаємо. Зволікається – це коли не робиться якась дія. В президента ще нема пакету ратифікаційного. Ми ідемо за графіком. Закон про міжнародні договори чітко регламентує процедуру, ми не обмежені за графіком. Іде процес, який має завершитися до вересня. Зараз експорт іде в Європу вільно. Якщо ми зараз ратифікуємо Угоду, то вона входить в дію таким чином, що ми втрачаємо 2 місяці дуже вигідного режиму, це 560 мільйонів гривень», – сказав Чалий.

Європейський парламент заявляє, що має намір швидко ратифікувати Угоду про асоціацію з Україною, і закликає Україну та країни-члени ЄС не зволікати з виконанням цієї процедури. 27 червня в Брюсселі Україна і ЄС підписали Угоду про асоціацію. Для набуття чинності угоду мають ратифікувати Верховна Рада України, Європарламент, а також всі країни-члени ЄС.

XS
SM
MD
LG