Доступність посилання

ТОП новини

Катастрофу «Боїнга-777» світ ставить у ряд із 11 вересня – Валерій Чалий


Ситуацію в Україні та діяльність угруповань «ДНР» і «ЛНР» світ після катастрофи «Боїнга-777» оцінює вже не так, як раніше, заявив в ефірі Радіо Свобода заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий.

«Ця катастрофа ставиться в ряд з Локербі (трагедією над Шотландією), а ви знаєте, як Каддафі закінчив тоді; з подіями теракту 11 вересня в США. Сьогодні Україна і президент України виступає з запитом досить чітким – визнати так звані «Донецьку народну республіку» і «Луганську НР» як терористичні організації. У вчорашньому документі на рівні Ради міністрів Європейського союзу ухвалене рішення найближчі дні до 24 розглянути це питання остаточно і такий же документ, резолюція, буде розглядатися на рівні Ради безпеки ООН», – сказав Чалий.

Літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за маршрутом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. Загинули 298 людей. Захід і влада України заявляють, що літак збили проросійські бойовики за ймовірної підтримки Росії.

Москва свою причетність заперечує і покладає відповідальність на українську сторону.

XS
SM
MD
LG