Доступність посилання

ТОП новини

Тіла всіх загиблих військових у збитому під Луганськом літаку ідентифіковані


Тіла всіх українських військових, загиблих у збитому під Луганськом літаку Іл-76, ідентифіковані, повідомили в Бюро судово-медичної експертизи Дніпропетровська, де проводилась ідентифікація всіх тіл.

За даними начальника Бюро судово-медичної експертизи Валерія Войченка, наразі всі тіла упізнані і найближчими днями будуть видані родичам для захоронення.

«Для порівняння генотипів з рідними померлих були відібрані зразки крові у близьких родичів: мати, батько, дитина. Справді, були певні складнощі, тому що необхідно з різних областей доставити ці об’єкти сюди, потім проводилося дослідження. У зв’язку з цим виникли деякі затримки. Генотипи всіх виділені і спорідненість збігається», – пояснив фахівець.

За даними облдержадміністрації, похорони загиблих у Іл-76 захисників відбудуться за рахунок місцевих органів влади та волонтерів. До суботи всі тіла планують передати родичам.

Сьогодні виповнюються сороковини з дня загибелі 49 українських десантників й екіпажу Іл-76 під Луганськом.

Тим часом у Дніпропетровську, на Алеї Небесної сотні, з’явилась дошка пам’яті загиблих у збитому в Луганську літаку десантникам окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади. Імпровізовану дошку встановили під великим вінком із гвоздик.

Вінок, на якому квітами викладена цифра «25» як символ десантної бригади, був розміщений на алеї Героїв Небесної Сотні в тому місці, де раніше жителі міста, вшановуючи пам’ять загиблих десантників, прикріпили їхні фотографії. На дошці – імена бійців і членів екіпажу збитого Іл-76.

Неподалік від Алеї Небесної Сотні, на місці знесеного барельєфа Леніна, згодом планують поставити монумент загиблим десантникам.

14 червня під час заходу на посадку в аеропорту Луганська бойовики пострілом із зенітного ракетного комплексу збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули.

Прокуратура Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері розпочала досудове розслідування за статтею «терористичний акт».

XS
SM
MD
LG