Доступність посилання

ТОП новини

Волонтерів застерігають від самостійних поїздок до зони АТО


Борис Філатов
Борис Філатов

Українських волонтерів застерігають від самостійних поїздок з гуманітарною допомогою до зони АТО. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив генерал-полковник запасу, керівник громадської організації «Офіцерський корпус» Володимир Рубан, який займається звільненням військових і цивільних заручників, що за різних обставин потрапили до рук озброєних сепаратистів.

За словами Рубана, наразі він опікується долями більш ніж 40 українських волонтерів, які потрапили до полону, зокрема, групою полтавців. Як зазначив Рубан, серед останніх звільнених із полону за його допомоги – хлопець з Івано-Франківщини, який вирушив у зону, контрольовану сепаратистами, навіть не говорячи російською мовою.

«Треба розуміти: за волонтерами вже полюють. Якщо бійці – навчені, то волонтери – це люди, які начитались книжок, за покликом душі, уявляючи себе в ролі розвідників, йдуть на протилежну територію, де спеціально навчені люди стежать, таких волонтерів ловлять і переправляють як затриманих», – зазначив Рубан.

Водночас заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов заявив, що зусилля волонтерів, які допомагають українській армії, мають координуватися з єдиного центру.

«Коли мова йде про волонтерів, ми всі вдячні й розуміємо подвиг цих людей. Але самостійна ініціатива в зоні бойових дій може закінчуватись, на жаль, плачевно. Багато хто цього не розуміє. Мова йде, приміром, про хлопця, який зовсім щиро, за покликом серця зібрав дві сумки й поїхав на фронт допомагати, за своїм розумінням, нашим солдатам. Цьому вчинкові треба вклонитись, але в результаті цього пориву душі він потрапив до полону. Це війна, і потрібна координація, взаємодія, логістика», – сказав Борис Філатов.

За його даними, вже наступного тижня на Дніпропетровщині зберуть волонтерів і громадські організації, які допомагають армії, задля створення єдиного координаційного центру.

XS
SM
MD
LG