Доступність посилання

ТОП новини

ЄБРР припиняє нові інвестиції в Росію через санкції ЄС


Європейський банк реконструкції і розвитку повідомив сьогодні, що найближчим часом не здійснюватиме ніяких нових інвестицій у Росії.

Більшість представників Ради директорів банку, зокрема, від усіх країн-членів ЄС, а також кількох країн із-поза меж Євросоюзу, дали керівництву ЄБРР чіткі вказівки про неможливість здійснювати нові інвестиції в Росії ближчим часом, мовиться в повідомленні.

Ці вказівки надійшли по тому, як минулого тижня Європейська рада закликала країни-члени Європейського союзу скоординувати свої дії в Раді директорів ЄБРР.

Водночас банк буде далі керувати портфелем наявних проектів у Росії, підтримувати відносини з клієнтами в ній і зберігати фізичну присутність у цій країні.

Європейський банк реконструкції і розвитку при цьому також повідомив, що за перше півріччя цього року на Росію припало 19 відсотків усіх інвестицій ЄБРР, а решта, 81 відсоток, припала на інші 34 країни, в яких діє банк.

Минулого тижня Євросоюз на своєму саміті (засіданні Європейської ради), розглядаючи можливі нові санкції проти Росії через її дії проти України, серед іншого, закликав міжнародні фінансові інституції утриматися від фінансування будь-яких проектів, які б відкрито чи приховано визнавали незаконний статус окупованих Росією Криму та Севастополя.

XS
SM
MD
LG