Доступність посилання

ТОП новини

Жириновський обіцяє сепаратистам в Україні політичну й «іншу» підтримку – телеканал


Володимир Жириновський у формі російського десантника представляє на мітингу в Москві направлення своєї «гуманітарної допомоги» сепаратистам в Україні, фото 13 червня 2014 року
Володимир Жириновський у формі російського десантника представляє на мітингу в Москві направлення своєї «гуманітарної допомоги» сепаратистам в Україні, фото 13 червня 2014 року

Лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський заявив Володимирові Антюфеєву, який називає себе віце-прем’єр-міністром із силових питань сепаратистського угруповання «Донецька народна республіка», що завжди надаватиме сепаратистам політичну підтримку, але розуміє, що тим потрібна й «інша» допомога, заявила в середу «Телевізійна служба новин» українського телеканалу «1+1», посилаючись на наявний у неї запис телефонної розмови цих осіб.

У запису, який наводить ТСН, Антюфеєв скаржиться, що українські військові тиснуть на позиції сепаратистів, навіть прорвались у Донецьк, і з цього приводу просить всілякої підтримки, особливо «політичної на найвищому рівні». «Попри наш активний спротив, ми довго не протримаємось. Ми розраховуємо на вашу політичну підтримку. Вас та вашої партії. Необхідне втручання на найвищому рівні», – попросив, за повідомленням ТСН, бойовик. Жириновський, за цими даними, заявив у відповідь: «Політичну підтримку завжди надамо, але вам підтримка потрібна й інша, щоб ви могли протидіяти».

ТСН не наводить подробиць отримання запису прослуханої розмови. Служба безпеки України, яка останніми днями оприлюднювала цілу низку телефонних розмов сепаратистів, зокрема, і про координацію їхніх дій із представниками Москви, про згадану розмову ще не повідомляла.

На частині територій Донецької й Луганської областей, де наразі діють проросійські сепаратисти за підтримки з боку Росії, триває антитерористична операція українських силових структур із метою визволити ці території від сепаратистської окупації. За останніми повідомленнями, українські війська, зокрема, вже вступили на околиці Донецька й Луганська.

XS
SM
MD
LG