Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода», УДАР, позафракційні депутати виходять зі складу коаліції


Фракції УДАР і «Свобода» заявляють про вихід зі складу коаліції депутатських фракцій. Про це на сьогоднішньому засіданні оголосили представники фракцій.

Зокрема, лідер парламентської фракції «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що всі члени фракції вже давно написали заяви про вихід із коаліції. Він уточнив, що заяви написали всі 35 народних депутатів, що входять до фракції.

«Виходячи з того, що ми спостерігаємо неналаштованість Верховної Ради на конструктивну роботу у відповідності з волею українського народу, фракція УДАР Віталія Кличка заявляє і повідомляє про вихід зі складу коаліції «Європейський вибір» у Верховній Раді України VII скликання», – оголосив, зі свого боку, лідер фракції УДАР Віталій Ковальчук.

За словами Ковальчука, створено конституційний механізм, що дозволить президенту розпустити Верховну Раду і призначити дострокові парламентські вибори.

У свою чергу, народний депутат Сергій Міщенко (позафракційний) заявив з трибуни Верховної Ради про вихід зі складу коаліції 15 позафракційних народних депутатів.

Керівник депутатської групи «Економічний розвиток» Анатолій Кінах також заявив, що група підтримує проведення дострокових парламентських виборів.

Коаліція депутатських фракцій «Європейський вибір» була створена 27 лютого 2014 року. До неї увійшли 250 депутатів.

Коаліцію сформували фракції «Батьківщина», УДАР, ВО «Свобода», група «Економічний розвиток», група «Суверенна європейська Україна», інші депутати.

Розпуск коаліції і не формування нової протягом 30 днів дадуть підстави президенту для розпуску Верховної Ради і проведення дострокових парламентських виборів.

XS
SM
MD
LG