Доступність посилання

ТОП новини

У Росії проти льотчиці Савченко хочуть використати її мобільний телефон


Надія Савченко
Надія Савченко

Москва – Слідчий комітет Росії має інформацію про 40 українських військових, які можуть бути причетні до загибелі мирного населення на південному сході України і військових злочинів, заявив голова відомства Олександр Бастрикін. За його словами, в цій справі незабаром можуть з’явитися нові затримані. Бастрикін зазначив, що Слідчий комітет Росії не сумнівається у причетності української льотчиці Надії Савченко до загибелі кореспондентів ВГТРК. Тим часом сама Надія Савченко в інтерв’ю телеканалу «Лайф ньюс» ці звинувачення категорично відкинула.

Слідчий комітет Росії виявив докази провини української військової Надії Савченко в співучасті у вбивстві російських журналістів ВГТРК Антона Волошина та Ігоря Корнелюка в її мобільному телефоні, заявив начальник управління Слідчого комітету Росії Олександр Дриманов.

За його словами, які наводить газета «Комерсант», у Савченко також знайшли карту місцевості, розбиту на квадрати, по яких і завдавали артилерійсько-мінометний вогонь.

Я – не навідник – Савченко

Сама Надія Савченко в інтерв’ю «Лайф ньюс» ці звинувачення відкинула і навела аргументи.

«По-перше, не наводила я, не навідник я. Немає у мене такої спеціальності, немає такої освіти. Не те, щоб я не мала міркування, як це можна було б зробити, але дійсно цьому я не вчилася. Те, що написали, що я оператор-навідник... Слово «навідник»... Ось поцікавтеся, як у вас називається посада льотчика оператора МІ-24? У нас називається льотчик-оператор або штурман-оператор. Не входить слово туди навідник. Ось те, що ви туди доліпили... Можливо, в Росії це так називається, але теж, чесно кажучи, сумніваюся», – сказала Савченко в інтерв’ю «Лайф ньюс».

(Відео LifeNews)

Сміхотворні докази СКР

За словами представника Слідчого комітету Росії вина Савченко підтверджується деталізацією дзвінків, зроблених з її мобільного телефону.

Військовий експерт Олександр Гольц називає сміхотворними докази, які наводить СКР.

Аргументи російського слідчого комітету досить смішні, які фіксують факт наведення за рахунок виявлення роботи мобільного телефону
Олександр Гольц

«Навідник – це, звичайно, окрема військова спеціальність і непідготовлена людина не може цього робити. Але штурман бойового вертольота – скоріш підготовлена людина, ніж ні, до виконання цієї функції. При цьому цілком очевидно, що це не є ні доказ, ні спростування того, що вона наводила вогонь на російських журналістів. На мій погляд, самі аргументи російського слідчого комітету досить смішні, які фіксують факт наведення за рахунок виявлення роботи мобільного телефону», – зазначив Гольц.

Захист Надії Савченко стверджує, що вона не брала участі у бойових діях під Луганськом і не працювала навідником, а лише вивозила поранених. Крім того, як заявили адвокати Савченко в інтерв’ю Радіо Свобода, вони наполягають, що утримання їхньої підзахисної під вартою на території Росії є незаконним.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG