Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни підтверджують бомбардування території України (огляд преси)


Після збиття російськими військовими малайзійського «Боїнгу» у війні з Росією відбувся рішучий злам, пише «Український тиждень». Зміни відбулися у ставленні до подій на Сході України міжнародної спільноти, і в самовпевненості Путіна, і в настрої українських вояків. Це дуже швидко вплинуло на ситуацію на фронтах. За останні кілька днів українська армія звільнила низку важливих міст, просунулася на кілька десятків кілометрів уперед і продовжує безупинний наступ.

Водночас, як зауважує газета «Україна молода», російські військові вже й не приховують свого агресивного ставлення до України. А хітом переглядів в інтернеті стала сторінка російського солдата Вадима Григор’єва в соцмережі «ВКонтакті», де він відкрито пише, що вони «всю ніч довбали по Україні», і демонструє сучасну зброю, з якої вівся обстріл. Сторінка, прив’язана до карти, дає координати перебування солдата – Мамаєво-Курганський район Ростовської області. Інший же солдат, Іван Жеребцов із Оренбурга, виклав відео обстрілу української території. Видання наголошує, що реальне управління бойовими діями на Донбасі з боку бандформувань здійснюють аж ніяк не «тіла» типу Гіркіна чи Болотова, а зовсім інші люди, про що свiдчить їх характерний стиль і почерк управління «підлеглими військами», а головне – тісне координування дій так званих «новоросiв» iз дiями Збройних сил Росії.

Іронічний вислів «тільки й можете, що писати в інтернеті» в епоху інформаційних технологій звучить уже зовсім не так принизливо, як раніше, констатує дописувач «Українського тижня». Сьогодні, розміщуючи повідомлення у Facebook або завантажуючи відео на youtube.com, іноді можна принести більше користі (або шкоди), ніж на фронті. Узяти хоча б відео росіянина, що послужило доказом обстрілу українській території з Ростовської області. Щоб отримати такі відомості, колись довго й дорого готували суперагентів, а сьогодні для цього достатньо одного дурня з відеокамерою.

Якщо за 30 днів коаліцію так і не сформують, наступний крок – за президентом Петром Порошенком. У нього з’являться підстави оголосити про розпуск Верховної Ради і призначити дострокові парламентські вибори. За підрахунками газети «День», президентський указ про розпуск Верховної Ради може з’явитися вже 24 серпня, на День незалежності, а вже 26 жовтня в Україні можуть відбутися дострокові парламентські вибори. Головне, як наголошують експерти видання, щоб вибори відбулися за новими правилами. Зокрема, за відкритими виборчими списками та прозорістю фінансування виборчих кампаній.

«На службі у ФСБ Росії я заробляв 100 тисяч рублів на місяць, ось-ось мав отримати квартиру, але кинув все, бо втомився від нескінченної цинічної брехні нашого уряду», – розповів журналістам 26-річний росіянин Ілля Богданов. Незабаром він у складі батальйону «Азов» вирушить на Схід України для участі в АТО. Інтерв’ю з ним друкує газета «Факти».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG