Доступність посилання

ТОП новини

Латвія приймає на лікування поранених українських військових


Поранені українські військові у лікарні в Дніпропетровська, 8 липня 2014
Поранені українські військові у лікарні в Дніпропетровська, 8 липня 2014

Латвія приймає на безкоштовне лікування поранених українських військових із зони АТО, які проходять лікування у Дніпропетровську. Про це сьогодні повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

За даними з відомства, наразі посольство Латвії в Україні звернулося до Дніпропетровської облдержадміністрації з проханням визначити постраждалих, яким необхідна допомога, а також надати інформацію про них.

«Посилаючись на досягнуті домовленості, інформую, що наша сторона готова прийняти на лікування в одну з лікарень Латвії 2 поранені особи», – йдеться у листі посла Латвії в Україні Аргіти Даудзе.

В. о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Македонський сьогодні заявив, що вже визначено військових, які поїдуть лікуватися до Латвії.

«Ці хлопці наразі знаходяться в лікарні імені Мечникова. Обидва мають дуже важкі травми: поранення, переломи, порушення функцій органів. У Дніпропетровську вони вже перенесли операції та отримують всю необхідну медичну допомогу. Ми сподіваємося, що латвійські лікарі допоможуть колегам з України та спільними зусиллями вони зможуть повернути хлопців до максимально повноцінного життя», – зазначив посадовець.

Він також додав, що клініки Латвії мають більше можливостей для залучення до лікування солдатів європейських фахівців.

Минулого тижня під час візиту до Дніпропетровська міністра закордонних справ Латвійської Республіки Едгарса Рінкевічса було заявлено про те, що Латвія готова прийняти на лікування постраждалих із зони АТО.

За інформацією РНБО з початку антитерористичної операції загинуло 325 українських військових, ще 1232 – поранено.

Антитерористична операція на сході України розпочалася у квітні.

XS
SM
MD
LG