Доступність посилання

ТОП новини

Міліція розслідує обстріл будинку мера Львова за статтею «теракт»


Будинок мера Львова обстріляли з гранатомета
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Будинок мера Львова обстріляли з гранатомета

За фактом обстрілу будинку мера Львова Андрія Садового, міліція порушила кримінальну справу за статтею «теракт». Про це заявив начальник міського управління львівської міліції Сергій Зюбаненко.

25 липня о 23.30 невідомі вистрілили з протитанкового снаряду «Муха» у будинок, де проживає міський голова разом зі своєю сім’ю. У цей час нікого у будинку не було. Уся сім’я відпочивала в Карпатах.

«Це потужна зброя і багато хто може нею сьогодні користуватись, – каже Сергій Зюбаненко. – Зараз відкрито кримінальне провадження і ведеться слідство. За моєї пам’яті це вперше такий теракт у Львові».

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що сьогодні йому важко оцінювати, хто міг бути зацікавлений стріляти у його будинок з гранотомета.

«Україна у стадії війни. Міліція, СБУ і всі зацікавлені, щоб ми знали правду. Я найбільше хвилюють за своїх дітей. Слава Богу, що у будинку нікого не було. Потрапили у кут будинку, там якраз чотири спальні дітей. Якщо б снаряд залетів у будинок. То більшої частини його б не було. Цей снаряд після вибуху розкидає осколки і це небезпечно», – наголосив мер Львова.

Львівський мер розповів, що ніхто йому останнім часом не погрожував.

Внаслідок удару малогабаритним гранотометом пошкоджено ріг будинку, дах, вибито шибки у частині вікон, осколки розлетілись по кімнатах. Зараз триває слідство.

Радник голови МВС Антон Геращенко сьогодні заявив, що немає фактів, що замахи на двох мерів – вбивство міського голови Кременчука Олега Бабаєва і обстріл будинку мера Львова – були сплановані і синхронно організовані. За його припущенням, ці злочини ніяк не пов’язані між собою.

Розслідування обох злочинів перебувають на особливому контролі керівника МВС Арсена Авакова.

XS
SM
MD
LG