Доступність посилання

ТОП новини

Викрадені бойовиками в Луганську сироти повернулися в Україну – омбудсман


Викрадені бойовиками угруповання «ЛНР» сироти повернулися в Україну, діти в безпеці. Про це повідомляє офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Уповноважена з прав людини Валерія Лутковська провела прямі телефонні переговори з правозахисниками в Російській Федерації та уповноваженою з прав людини Еллою Памфіловою й отримала запевнення повного сприяння у справі щодо недопущення незаконного переміщення дітей.

Близько 23:00 26 липня українська сторона з’ясувала, що 40 дітей віком до трьох років і 20 педагогів перебували поблизу пункту пропуску «Ізварине». Близько 1:00 27 серпня український консул прибув до місця перебування дітей і домовився про пересування групи дітей по території Росії вздовж кордону до населеного пункту Чертково для подальшого повернення в Україну в пункті пропуску селища Мілове.

Близько 8:00 діти перетнули український кордон. Їх зустріли працівники Міловської райдержадміністрації, оглянули лікарі. Стан дітей задовільний.

Діти розміщені в одному з дошкільних закладів для відпочинку. Вже найближчим часом буде вирішене питання щодо подальшого перебування дітей у відповідному дитячому закладі на безпечній території України, зазначили в управлінні.

Про викрадення десятків дітей з інтернату в Луганську Радіо Свобода повідомило 26 липня.

XS
SM
MD
LG