Доступність посилання

ТОП новини

Військова операція в Смузі Гази триватиме – Нетаньягу


Військова операція Ізраїлю в Смузі Гази триватиме, в порушенні угоди про припинення вогню винні бойовики угруповання «Хамас». Про це в ефірі американського телеканалу CNN заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Кілька годин тому ісламістські бойовики з угруповання «Хамас» пристали на запропоноване раніше Ізраїлем припинення вогню в Смузі Гази.

За словами речника угруповання Самі Абу Зухрі, фракції «Хамасу» «у відповідь на втручання ООН і з урахуванням ситуації нашого народу» схвалили «24-годинний гуманітарний спокій, починаючи з 14:00 за місцевим часом 27 липня».

Ізраїль запропонував 24-годинне перемир’я пізно ввечері 26 липня, але «Хамас» одразу відкинув припинення вогню. У неділю зранку Ізраїль поновив військову операцію – після того, як бойовики «Хамасу» здійснили ракетний обстріл південних і центральних районів країни.

За 19 днів нової військової операції Ізраїлю проти бойовиків «Хамасу» загинули понад тисяча жителів Смуги Гази, більшість яких є цивільними. За час операції загинули також 40 ізраїльських солдатів і троє цивільних.

XS
SM
MD
LG