Доступність посилання

ТОП новини

ООН: В Україні налічується понад 100 тисяч примусово переміщених осіб


В ООН нарахували понад 100 тисяч примусово переміщених осіб в Україні. Про це йдеться у четвертій доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, яку представив голова місії Армен Арутюнян.

На сьогодні переважну більшість внутрішньо переміщених осіб складають люди зі сходу. У доповіді зазначено, що їхня загальна кількість становить 101 617 осіб, що на 15 тисяч більше, аніж два тижні тому.

Арутюнян також зазначив, що у Криму почастішали утиски прав людини, збільшилася кількість випадків залякувань та випадків дискримінації українських громадян та кримських татар.

«Представництво Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців визначило, що понад 14 тисяч осіб залишили Крим за останні два тижні», – додав він.

Доповідь охоплює період з 8 червня по 15 липня і є четвертою в серії доповідей, підготованих Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні, яка була розгорнута в Україні Верховним комісаром ООН з прав людини в середині березня.

XS
SM
MD
LG