Доступність посилання

ТОП новини

Відставку Яценюка не ухвалять – Ростислав Павленко


Ростислав Павленко
Ростислав Павленко

Парламент не ухвалить відставку прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав народний депутат від УДАРу Ростислав Павленко.

«Те, чого очікуємо від четверга. Найімовірніше, відставка прем’єра не буде ухвалена. Відтак ми маємо парламент, маємо уряд, тому далі будемо збирати голоси під ті ініціативи, які потрібно ухвалити», – зазначив він.

«Не в позиції УДАРу, не в позиції «Батьківщини», не в позиції «Свободи» основна проблема з підтримкою ініціатив уряду. Є інші групи, що донедавна складали коаліцію, є депутати неприєднані, що дуже творчо голосують щодо питань порядку денного, їх позиція часто заважає ухваленню рішень», – пояснив Павленко.

Позачергова сесія Верховної Ради може стати останнім шансом узаконити ініціативи уряду щодо питань бюджету держави. Це напряму визначає долю фінансування України з боку МВФ та Світового банку, говорять політологи. Проте рішення фракції партії «Батьківщина» та УДАРу про вихід з коаліції призвело до її розпаду, та заяви про відставку прем’єр-міністра Яценюка. Це фактично означає розпад уряду, який вона формувала.

На порядку денному питання розгляду законопроектів «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України».

XS
SM
MD
LG