Доступність посилання

ТОП новини

«Зупиніть агресивну політику Путіна проти України», – закликає Міхнік


Польський дисидент, головний редактор Gazeta wyborcza Адам Міхнік
Польський дисидент, головний редактор Gazeta wyborcza Адам Міхнік

«Війна з Україною, розпочата анексією Криму і продовжена провокаціями на сході країни, є ганебною, трагічною і небезпечною» – про це мовиться у зверненні Адама Міхніка, польського дисидента і політв’язня, головного редактора польської Gazeta wyborcza, яке у понеділок оприлюднили провідні європейські часописи.

У зверненні наголошується, що ухвалені досі санкції проти режиму президента Росії Володимира Путіна не принесли бажаних результатів. Адже в Україну «у пошуках пригод вирушили авантюристи, шовіністи і аматори-завойовники». «Саме цих бандитів забезпечили першорядним армійським озброєнням, це є й залишиться злочином», – наголошується у зверненні.

За таких умов, коли Європа не має сформульованої спільної позиції, вести діалог з Володимиром Путіним є втратою часу, мовиться у зверненні. Адже «Путін ігнорує слабких і безхребетних опонентів, а саме так він дивиться на європейські держави, які лише ведуть розмови, тоді як Кремль перетинає одну червону лінію за іншою».

Захід мовчки толерує агресивну тактику, яка, ймовірно, порушує суверенітет інших країн – Молдови, Латвії, Грузії та насамперед – України. Відповіддю на українську кризу має стати «солідарність проти Путіна», наголовшує Адам Міхнік у зверненні.

«Ми, головні редактори газет з усієї Європи, закликаємо політичних лідерів Євросоюзу зупинити агресивну політику російського президента Путіна», – мовиться у зверненні.

Звернення Адама Міхніка у день 100-х роковин від початку Першої світової війни опублікували провідні європейські щоденники: Die Welt у Німеччині, der Standard в Австрії, El País в Іспанії, Dagens Nyheter у Швеції, Hospodářské noviny у Чехії, популярні щоденники в Румунії, Молдові, Албанії, Словаччині, Латвії, Португалії, Нідерландах, Франції, Італії.

XS
SM
MD
LG