Доступність посилання

ТОП новини

Статус союзника США дасть Україні унікальні можливості – Павло Клімкін


Голова МЗС України Павло Клімкін та держсекретар США Джон Керрі
Голова МЗС України Павло Клімкін та держсекретар США Джон Керрі

Україна сподівається на всебічну підтримку у боротьбі з російською агресією з боку США. У пошуках такої підтримки голова українського МЗС Павло Клімкін, серед іншого, проведе у Вашингтоні переговори з віце-президентом США Джозефом Байденом та державним секретарем Джоном Керрі. Сьогодні міністр зустрінеться також і з лідерами групи підтримки України в Конгресі та представниками бізнес-громади. Відразу після переговорів у Міжнародному валютному фонді Павло Клімкін дав інтерв’ю «Голосу Америки» за підсумками своїх перших зустрічей у США.

«У МВФ і Світового банку нема відчуття нестабільності ситуації в Україні. У них є чітке розуміння лідерства президента України, навіть в сьогоднішній ситуації, ініціативу, яку він взяв на себе в контексті консультацій з лідерами парламентських фракцій. І мова тільки йде про розуміння, яким чином будуть проголосовані закони в четвер під час позачергової сесії. Одразу після голосування в четвер будуть проведені засідання рад, як Світового банку, так і МВФ, і на них будуть прийняті відповідні рішення», – сказав Клімкін.

«Ми обговорювали дуже широке коло питань, звичайно, щодо допомоги з боку США щодо сприяння в реалізації реформ, при чому, як реформ в сфері верховенства права, економічній сфері, так, звичайно, в допомозі щодо просування мирного плану президента України», – прокоментував український дипломат результати перших зустрічей з американськими посадовцями.

За словами Павла Клімкіна, і в Конгресі, і в Сенаті США є готовність надалі надавати Україні свою допомогу.

«Зараз обговорюється питання надання спеціального статусу союзника Україні і в рамках цього статусу у нас також будуть нові унікальні можливості», – зазначив очільник українського МЗС.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG