Доступність посилання

ТОП новини

Донеччина: 9 дітей покалічені через вибух предмету, знайденого у бойовиків – МВС


Дев'ятеро дітей потрапили до лікарні з важкими ушкодженнями в Артемівському районі Донецької області через вибух вибухонебезпечного предмету, який вони знайшли у бойовиків. Про це повідомляє радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«У селі Берестове Артемівського району діти-підлітки принесли у двір якийсь вибухонебезпечний предмет, який вони знайшли в укріпрайоні бойовиків. Можливо це була міна чи снаряд. Стався потужний вибух. Що це був за предмет і чому все це сталося – встановить слідство. 9 осіб доставлено в артемівську міську лікарню. Всі у дуже важкому стані – потрібна термінова ампутації рук і ніг. Деякі назавжди втратили зір. В особливо важкому стані, буквально на межі життя і смерті, перебуває дитина у віці 1 рік і 3 місяці, яка також опинилася у цьому дворі», – зазначає Геращенко.

З середини квітня станом на 26 липня на сході України було вбито щонайменше 1129 осіб і 3442 поранено. Про це йдеться у четвертій доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, оприлюдненій у понеділок.

XS
SM
MD
LG