Доступність посилання

ТОП новини

Чехія підтримала нові санкції ЄС проти Росії


Голова уряду Чехії Богуслав Соботка
Голова уряду Чехії Богуслав Соботка

Росія «не використала можливості і не припинила постачати бойовикам важку зброю та шукати послідовне мирне вирішення кризи на сході України» навіть після збиття «Боїнга-777» на Донеччині. Про це йдеться у заяві, з якою сьогодні виступив голова уряду Чеської Республіки Богуслав Соботка.

«Навіть після тих трагічних подій, які забрали життя багатьох невинних цивільних жертв не видно, щоб російська сторона мала бажання почати переговори з Україною щодо зменшення напруження», – мовиться у заяві Соботки.

При обговоренні нових санкцій представники Чеської Республіки діяли так, «щоб підтримати спільні кроки ЄС щодо Росії».

Чехія також називає позитивом те, що нові санкції Євросоюзу щодо Росії не мають «загального економічного характеру, а націлені на обмежені галузі».

Уряд Чеської Республіки висловив сподівання, що у майбутньому вже не буде потрібно ухвалювати нових санкцій щодо Росії, що «перевагу здобудуть розум і дипломатія».

Сьогодні також найсильніша чеська опозиційна партія ТОР09 виступила з ініціативою виключити Росію з Ради Європи.

Сьогодні Європейська комісія узгодила нові персональні санкції через ситуацію в Україні. До цього списку потрапило 8 фізичних і 3 юридичних особи.

Учора ж ЄС оголосив про запровадження економічних санкції проти Росії. У спільній заяві президента Європейської ради та президента Єврокомісії йшлося, що нові, економічні санкції ЄС проти Росії стосуватимуться обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, запровадження ембарго на торгівлю зброєю, введення експортних обмежень на товари подвійного використання та обмеження доступу Росії до технологій у нафтовому секторі.

Сьогодні список персональних санкцій має бути надрукований в офіційному журналі ЄС., після чого обмеження набудуть чинності. Остаточний список економічних санкцій проти Росії має бути узгоджений до 31 липня.

До списку нових економічних санкцій США проти Москви увійшли три російських банки – «Банк Москви», «Російський сільськогосподарський банк» і «ВТБ-банк», а також «Об’єднаної суднобудівної корпорації».

МЗС Росії назвало санкції США – намагання «помститися за незалежну» політики Москви.

XS
SM
MD
LG