Доступність посилання

ТОП новини

Українці висміюють брехню російської журналістки про мобілізацію


Вже декілька днів не стихає чергова хвиля фотожаб та мемів на неправдиве повідомлення російської журналістки телеканалу «Россия-24» Олени Кочкіної про те, що з потягів та автобусів чоловіків «знімають і відправляють у Нацгвардію».

Одразу під цим та усіма наступними повідомленнями журналістки у соціальній мережі почали з’являтись коментарі, жарти та меми. Назбиралось їх вже більше ніж 5,5 тисяч.

Радіо Свобода зробила добірку з найцікавіших:

Прокидається Оленка якось вранці, а біля ліжка стоять хлопці з Нацгвардії...

Професійний фотограф. Пропоную послуги зі зйомки портретів, весіль, домашніх улюбленців. За окрему плату також зніму в Нацгвардію. тел. 22-22

Продавщиця зняла піну з пива – забрали в Нацгвардію

Хотіла зняти накип з чайника – не вийшло... Віддала в Нацгвардію – нехай самі знімають

У бабусі в селі в курнику хтось уночі всіх курей із гнізд познімав. Все, не згадуйте лихом, йду шукати в Нацгвардії

«Дивом вдалося зняти Олену Кочкіну з цього, не побоїмося цього слова, поїзда смерті. Які ще підтвердження потрібні? В останній момент, вже під обстрілом фосфорними мінами, нашому фотокореспонденту вдалося зняти сам поїзд». (с) «Россия-24»

Втік до Туреччини, сиджу на пляжі і купаюся в морі одягненим. Боюся знімати що-небудь з себе, по інерції ...

Тихіше їдеш – далі Нацгвардія.

Ранок, будні, звичайна українська маршрутка: Один до Нацгвардії, передайте.

Знявши наліт, не забудь про Нацгвардію.

Увага! Увага! Двері зачиняються. Наступна станція... Ну ви зрозуміли.

Жартівливими постами вибухнула і мережа Твіттер.

Згодом з відповіддю не забарилась і сама Нацгвардія, підтримавши хвилю чергового «тролінгу» на російську пропаганду.

Сама ж Олена Кочкіна сприймає фотожаби та меми на свою адресу як безкоштовний піар та не гребує з образами на адресу українців. Втім, як зазначив журналіст та активіст Артем Стельмашов у свій сторінці у Фейсбук, скандальна журналістка не завжди працювала на російському телебаченні. В минулому вона була журналістом «5 каналу» та навіть балотувалась у Верховну Раду.

У Міністерстві оборони факт насильної мобілізації спростовують і називають неправдивими чутками. Мобілізація проходить згідно зі законом, наголошують урядовці, а повістки вручають вдома чи на роботі, після чого призовники самостійно мають йти у військкомат.

  • Зображення 16x9

    Ірина Стельмах

    На Радіо Свобода працюю з вересня 2012 року. У 2011 році отримала диплом бакалавра журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Того ж року вступила на магістратуру у Могилянську школу журналістики. Активно вдосконалюю знання англійської, польської та болгарської мов. Займалась плаванням, дублюванням фільмів та серіалів українською .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG