Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики знову не пустили міжнародних експертів на місце падіння «Боїнга-777» – Гройсман


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Бойовики знову не пропустили міжнародних експертів ОБСЄ до місця падіння малайзійського «Боїнга-777», заявив віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Групу зупинили терористи, які, посилаючись на те, що на території «існує небезпека», перекрили шлях і заборонили подальший рух групі експертів. Наразі експерти перебувають у Дебальцевому», – наводить слова Гройсмана прес-служба уряду.

«Провокаційна поведінка терористів свідчить про те, що вони мають чіткий намір – усіма можливими засобами перешкоджати проведенню розслідування й не надавати вільного доступу до уламків літака представникам слідства, яке провадить група міжнародних експертів під координацією Нідерландів. Українська сторона докладала й докладатиме всіх зусиль, щоб, згідно з дорученням президента і прем'єр-міністра, домогтися доступу експертів на місце трагедії та дати змогу провести об'єктивне й неупереджене розслідування», – додав Гройсман.

У прес-центрі АТО повідомили, що 31 липня війська, які беруть участь в активній фазі АТО, не ведуть бойових дій біля місця падіння літака, окрім захисту власних позицій від нападу. Водночас, за повідомленням, бойовики обстрілюють населені пункти біля місця катастрофи.

Раніше міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що на місці катастрофи «Боїнга-777» можуть залишатися 80 тіл загиблих.

Вже четвертий день міжнародні експерти не можуть потрапити на місце падіння лайнера.

XS
SM
MD
LG