Доступність посилання

ТОП новини

Льотчицю Савченко продовжать опитувати про її викрадення завтра – Фейгін


Українську військову льотчицю Надію Савченко опитали сьогодні у російському Воронежі про її викрадення. Про це повідомляє адвокат Савченко Марк Фейгін на своїй сторінці у Twitter. За його словами, опитування продовжать завтра.

«Сьогодні у воронезькому СІЗО Надію Савченко опитували щодо її викрадення. Надія Савченко у детально розповіла про всі обставини її переміщення з Луганська до Росії. Слідчий комітет передав заяву до Воронежа для проведення дослідчої перевірки там. Завтра продовжиться. З Надією Савченко адвокат Новиков. У слідчого комітету вибір так собі: визнати факт викрадення і звільнити Савченко або ж продовжувати пручатися і погіршувати і без того сумну карму органів», – зазначає Фейгін.

25 липня Воронезький обласний суд Росії відхилив апеляцію захисту і залишив Надіо Савченко під вартою до 30 серпня, відмовившись випустити її під заставу у 500 тисяч рублів.

У середині червня військову льотчицю Надію Савченко захопили бойовики у зоні проведення АТО. Пізніше з’ясувалося, що вона перебуває під вартою у Росії. Там її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їх напади на українських військових.

Російські слідчі стверджують, що Савченко затримали після того, як вона сама в’їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали бойовики на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Савченко. Її утримують у СІЗО Воронежа. Савченко не визнає провини.

XS
SM
MD
LG