Доступність посилання

ТОП новини

Конгресмени США допоможуть у визволенні Надії Савченко?


Конгресмен США має намір допомогти у визволенні Надії Савченко. Кріс Ґібсон, член Палати представників від штату Нью-Йорк, закликав колег допомогти першій українській жінці-пілоту повернутись додому з російського полону.

«Це питання незанного полону, транспортування, утримання під вартою і майбутнього суду над лейтенантом Савченко спочатку в руках сепаратистів, і зараз в російського уряду. Надія Савченко стала національним героєм і прикладом для наслідування під час служби у її третьому авіаполку», – сказав законодавець.

Кріс Ґібсон у зверненні до членів Палати представників Конгрес США висловив жаль, що питання незаконного арешту жінки у Росії не викликало належної реакції в країнах Заходу. Він нагадав американцям про службу Надії Савченко в Іраку, де місія українських миротворців підтримала збройні сили США.

Надія Савченко потрапила у полон проросійських бойовиків під час боїв під Луганськом 18 чи 19 червня цього року. На другий день в Інтернеті з`явилось відео допиту української військової, прикутої наручниками до труби.

За офіційною версією Росії, Надія перетнула кордон у статусі біженки і була затримана без документів. Утім сама заарештована повідомила, що її з мішком на голові перевезли через кордон.

8 липня стало відомо, що Надія Савченко заарештована у російському Воронежі. Її звинувачують у причетності до вбивства російських журналістів. Суд над Надією Савченко проходить у Росії у закритому режимі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG