Доступність посилання

ТОП новини

Експерти, які працюють на місці катастрофи «Боїнга», беззбройні – Гройсман


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Міжнародні експерти, які працюють на місці аварії малайзійського «Боїнга-777» у Донецькій області, не озброєні, заявив керівник держкомісії з розслідування обставин причин катастрофи літака «Малайзійських авіаліній», віце-прем’єр Володимир Гройсман.

Водночас він не зміг назвати точну дату прибуття в Україну поліцейської місії для допомоги в розслідуванні катастрофи. За словами віце-прем’єра, місія міжнародних експертів у повному складі в п’ятницю потрапила на місце катастрофи літака; до її складу входить 101 людина.

За словами Гройсмана, серед них десятеро експертів ОБСЄ, 53 – із Нідерландів, 38 – з Австралії. Їх також супроводжують представники ЗМІ, які прибули на десяти автомобілях.

Віце-прем’єр додав, що сьогодні не вдалося уникнути провокацій: на шляху прямування експертів бойовики влаштували пожежу.

31 липня прес-служба президента України Петра Порошенка повідомила, що група інспекторів у складі восьми представників ОБСЄ, двох представників Австралії і двох – Нідерландів виконала свої функції на місці падіння збитого авіалайнера й повернулася до безпечної зони місця базування.

До цього експерти майже тиждень не могли потрапити на місце катастрофи через дії бойовиків.

Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп раніше заявила, що на місці катастрофи «Боїнга-777» можуть залишатися 80 тіл загиблих.

Україна і Захід заявляють, що літак із 298 людьми на борту над Донеччиною збили проросійські бойовики за ймовірної підтримки Росії. Москва свою причетність заперечує.

XS
SM
MD
LG