Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО не заявляють про використання Україною балістичних ракет – агентства


Тактична балістична ракета малої далекосяжності «Точка», чи не єдина, яка підпадає під опис неназваних розвідників США, ілюстраційне фото
Тактична балістична ракета малої далекосяжності «Точка», чи не єдина, яка підпадає під опис неназваних розвідників США, ілюстраційне фото

Голова місії України при НАТО, посол Ігор Долгов заявив сьогодні, що в союзі НАТО категорично заперечують, що надали інформацію про нібито підтверджене використання балістичних ракет українськими військовими в перебігу антитерористичної операції, повідомляє агентство УНІАН.

«Сьогодні почали поширюватися повідомлення про нібито використання Збройними силами України під час АТО «балістичних ракет». Деякі з тих джерел посилалися на НАТО. У зв’язку з цим місія України при НАТО перевірила ці повідомлення і отримала інформацію в альянсі, що ані у штаб-квартирі, ані в Монсі (місто, де розташоване Верховне командування союзних сил НАТО в Європі – ред.) офіційні представники таких повідомлень не розповсюджували. Їх не було», – наводить агентство слова Долгова.

Раніше сьогодні в НАТО вже заявляли, що для альянсу було б недоречно підтверджувати, застосовували чи ні українські війська балістичні ракети. «Ми можемо сказати, що Україна зараз стоїть перед загрозою безпеці і має право реагувати у відповідь пропорційно та домірно», – наводить агентство слова представника Верховного командування союзних сил НАТО в Європі на ім’я Алехандро Муньос.

Дослівно таку ж заяву представника НАТО наводить сьогодні й російське агентство «РІА «Новості», яке не називає його імені.

Сьогодні українська служба німецької телерадіокомпанії «Німецька хвиля» оприлюднила, а низка ЗМІ передрукувала повідомлення з назвою «НАТО підтверджує використання Україною балістичних ракет». У матеріалі йшлося про те, що неназваний представник прес-служби у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі заявив: в альянсі мають інформацію, що розвідка США має дані про застосування українською армією балістичних ракет малої далекосяжності проти проросійських сепаратистів на Сході України. Ніяких подробиць цей представник не зміг повідомити.

У вівторок про дані неназваних представників розвідки США з приводу такого застосування балістичних ракет заявляла американська телемережа CNN вустами свого кореспондента в Пентагоні. Офіційно цих даних США не підтверджували. У Раді національної безпеки і оборони України запевнили, що до балістичних ракет у перебігу антитерористичної операції не вдаються.

XS
SM
MD
LG