Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ не змогла продовжити роботу на місці падіння Boeing-777 через обстріл


Робота представників місії ОБСЄ на місці падіння літака Boeing-777 на Сході України була перервана через обстріл неподалік досліджуваної території.

Про це повідомив заступник голови місії ОБСЄ в Україні Олександр Хаг, передає AFP.

«Ми чули з відстані приблизно двох кілометрів звуки артилерійських пострілів, що наближвалися. Було надто небезпечно продовжувати», - зазначив Олександр Хаг.

За його словами, раніше була досягнена домовленість із сепаратистами про те, що ОБСЄ пустять до Петропавлівки у рамках пошукової операції на місці падіння малайзійського лайнера.

Міжнародна комісія з розслідування авіакатастрофи лайнера «Малайзійських авіаліній» на території Донбасу розпочала свою роботу на місці трагедії у повному складі 1 серпня. 101 експерт з ОБСЄ, Нідерландів та Австралії обстежував місцевість та уламки літака. Цьому передували дві невдалі спроби дістатися до цього місця, як повідомив віце-прем’єр-міністр України, голова державної комісії з розслідування причин катастрофи Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» Володимир Гройсман. Під час цих спроб проросійські бойовики починали стрілянину й завертали експертів назад через загрозу їхній безпеці.

XS
SM
MD
LG