Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні експерти з собаками працюють на місці авіакатастрофи «Боїнга-777»


Міжнародні експерти на місці авіакатастрофи «Боїнга-777», Донеччина, 1 серпня
Міжнародні експерти на місці авіакатастрофи «Боїнга-777», Донеччина, 1 серпня

Міжнародні експерти, використовуючи службових псів, виявляють нові залишки тіл та речі жертв авіакатастрофи «Боїнга-777» на Донеччині.

70 нідерландських і австралійських міжнародних експертів змогли потрапити на місце трагедії, попри сутички між українськими військами і бойовиками угрупування «ДНР», яке Київ визнав терористичним.

Як повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації, міжнародні фахівці відзначають високий рівень організації з українського боку.

«Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії, разом з групою австралійських і голландських експертів з ОБСЄ відзначають високий рівень організації українським урядом доступу експертів до місця падіння малайзійського «Боїнга-777». В той же час, терористи не дозволили австралійським експертам використати безпілотник для обслідування місця падіння літака. Представники місії були змушені припинити роботу. Як зазначив член місії ОБСЄ Олександр Хаг, роботу було згорнуто через артобстріл, який відбувався на відстані близько 2 кілометрів від місця падіння літака», – зазначають в ОДА.

2 серпня заступник голови спеціальної спостережної місії ОБСЄ в Україні Олександр Хаг заявив, що робота представників його місії на місці падіння літака на cході України була перервана через обстріл неподалік досліджуваної території.

Міжнародна комісія з розслідування авіакатастрофи лайнера «Малайзійських авіаліній» на території Донбасу розпочала свою роботу на місці трагедії у повному складі 1 серпня. 101 експерт з ОБСЄ, Нідерландів та Австралії обстежував місцевість та уламки літака.

Цьому передували невдалі спроби дістатися до цього місця. Під час цих спроб бойовики починали стрілянину й завертали експертів назад через загрозу їхній безпеці.

Як повідомлялося, цієї ночі до Харкова привезли рештки загиблих в авіакатастрофі «Боїнга-777» на Донеччині. За попередньою інформацією, йдеться про зразки ДНК 25 жертв та персональні речі 27 загиблих.

Усі 298 людей, які були на облавку «Боїнга-777», який збили 17 липня на Донеччині – загинули.

На цей час понад 220 трун з загиблими відправлено до Нідерландів.

XS
SM
MD
LG