Доступність посилання

ТОП новини

Командування АТО визначило гуманітарні коридори з Донецька, Горлівки і Луганська


Командування АТО визначило гуманітарні коридори для виїзду цивільного населення з Донецька, Горлівки і Луганська і закликає лідерів бойовиків припинити вогонь за вказаними маршрутами. Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

«Згідно з нормами Міжнародного гуманітарного права (права війни) в умовах бойових дій у населених пунктах, їхнім жителям надається гуманітарний коридор для виходу в безпечні райони. Інформація про коридори доводиться до жителів міст (населених пунктів), протиборчі сторони погоджують маршрути, час припинення вогню, розпізнавальні знаки для цивільного населення для безперешкодного виходу з району бойових дій», – заявляє штаб АТО.

Командування АТО вважає за необхідне визначити такі гуманітарні коридори для виходу цивільного населення:

1. З Донецька: Ленінським проспектом до об’їзної дороги, далі по трасі Донецьк – Курахове через Мар’їнку.

2. З Горлівки: проспектом Леніна, вулицею Маршала Жукова, вулицею Вітчизняна, вулицею Плеханова і далі по шосе Горлівка – Дружківка через Дзержинськ.

3. З Луганська: вулицею Радянська, вулицею 16-та лінія, вулицею Фрунзе, вулицею Шевченка, вулицею 7-ма лінія, вулицею Комінтерну, далі по шосе Луганськ – Щастя через Металіст.

Також повідомляється, що «розпізнавальним знаком для цивільного населення є біле полотнище для груп людей і широка біла пов’язка на рукаві у кожного громадянина».

«Із собою жителі міст можуть вивозити особисті речі. Вогонь на відстані 200 метрів ліворуч праворуч від вказаних коридорів припиняється з 10:00 до 14:00 щодня», – наголошує штаб АТО.

Окрім того, командування АТО зазначає, що «особи, які порушують норми міжнародного гуманітарного права щодо цивільних осіб (утримують цивільне населення в районі бойових дій, перешкоджають виходу гуманітарними коридорами), вважаються військовими злочинцями і переслідуються за міжнародними законами».

XS
SM
MD
LG