Доступність посилання

ТОП новини

У МВС обіцяють звільнити міліціонерів, причетних до розгону мітингувальників на концерті Ані Лорак


Антон Геращенко
Антон Геращенко

У Міністерстві внутрішніх справ обіцяють звільнити з органів і притягти до відповідальності міліціонерів, які перевищили повноваження під час запобігання заворушенням на вчорашньому концерті Ані Лорак в Одесі.

Як заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, група людей у кількості 70-150 осіб спочатку проводила мирний протестний мітинг, а потім з ініціативи однієї з політичних сил вчинила активні дії з метою прорватися на територію, де проходив концерт. У зв’язку з цим співробітники міліції були змушені вжити заходів щодо охорони громадського порядку, додав представник МВС.

Водночас Геращенко визнав, що окремі співробітники міліції перевищили заходи фізичного впливу, зокрема били палицями людей, які лежали.

Геращенко наголосив, що у зв'язку з такими діями прокуратура Одеської області відкрила кримінальні справи.

«Всі ті працівники міліції, які били лежачих людей гумовими палицями, зокрема по головах, будуть звільнені з органів міліції і покарані відповідно до чинного законодавства. Нам у міліції садисти не потрібні», – сказав радник голови МВС.

Також Геращенко зазначив, що до відповідальності будуть притягнуті й ті люди, які застосовували фізичну силу до співробітників міліції.

В Одесі в ніч на 4 серпня відбулися сутички між міліцією і тими, хто протестував проти проведення концерту співачки Ані Лорак. Були травмовані міліціонер і кілька активістів, трьох людей затримали.

Проукраїнські активісти планували не допустити виступу Ані Лорак в Одесі. Свою позицію вони аргументували невдоволеністю участю артистки у різних заходах у Росії.

XS
SM
MD
LG