Доступність посилання

ТОП новини

Переговорники домовляються про коридор для переселенців з зони АТО


Переселенці з Луганська (архівне фото)
Переселенці з Луганська (архівне фото)

Українські переговорники домовляються з сепаратистами про гуманітарний коридор «Луганськ-Металіст-Щастя» для мирних жителів, які хочуть залишити зону АТО. Про це сьогодні у Дніпропетровську повідомив генерал-полковник Володимир Рубан, який займається звільненням українських військових та цивільних з полону сепаратистів.

«Це складний процес. Коридор був відкритий, однак надходить суперечлива інформація про те, хто перший відкрив вогонь по мирним жителям, які хотіли покинути Луганськ. На сьогодні є домовленість з луганською стороною про те, що будуть визначені певні години, коли мирні жителі зможуть виїхати з Луганська», – сказав Володимир Рубан.

Водночас в Дніпропетровській облдержадміністрації заявили про плани створення центру зі звільнення заручників. Як поінформував заступник голови ОДА Борис Філатов, ініціатива заснування такого центру належить громадському об’єднанню «Офіцерський корпус», членами якого є ветерани Збройних сил, СБУ та МВС, матеріально центр підтримає Дніпропетровська ОДА.

Планується, що, окрім ведення переговорів щодо звільнення заручників і військовополонених, центр здійснюватиме комунікацію з представниками ООН, ОБСЄ, «Червоним Хрестом» та іншими міжнародними організаціями, а також виконуватиме низку соціальних функцій – доправлення медикаментів та провізії в зону АТО, евакуація мирного населення тощо.

За повідомленням прес-служби антитерористичної операції, сьогодні 353 мешканці Луганщини покинули місця, контрольовані бойовиками.

Рада національної безпеки і оборони закликає жителів населених пунктів, захоплених бойовиками на сході України, залишити свої будинки.

За словами речника інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрія Лисенка, коридором до міста Щастя скористалися вже близько тисячі осіб із Луганської області.

XS
SM
MD
LG