Доступність посилання

ТОП новини

Податківців і митників перевірятимуть на детекторі брехні? (Огляд преси)


Податківці та митники, які претендують на керівні посади, пройдуть тест на детекторі брехні, пише газета «Факти». Поліграфи допоможуть виявити хабарників, а також визначити профнепридатність працівників фіскальної служби. Видання інформує, що в кадрову комісію, яка допоможе запобігти призначення до Державної фіскальної служби чиновників, раніше помічених у корупційних схемах, увійдуть представники бізнесу та громадських організацій.

І явно, і потайки від сепаратистів волонтери допомагають бійцям української армії. Інколи за це вони платять власним життям. Однак, як зазначає газета «Україна молода», попри те, що волонтерство на сході України допомагає армії, забезпечуючи її всім необхідним, цьому рухові пророкують недовге існування без бодай якоїсь фінансової підтримки з боку влади. Так, експерт видання вважає, що без волонтерської допомоги на фронті було б набагато гірше, тому що держава не активна, вона була не готова до війни. Завдяки волонтерському руху українці змогли втримати ситуацію під контролем і не дати розповзтися сепаратизму по інших областях. Нині саме волонтери опікуються переселенцями зі сходу та Криму, збирають гроші на армію, а держава в цей час майже нічим не допомагає. Влада була розгублена, і в цей час волонтери показали, як можна діяти в подібних умовах. Хоча, незважаючи на таку першочергову активність, волонтерство приречене, бо втомлюються люди, а ентузіазм пропадає. Тут уже держава має показати, що вона вміє адекватно реагувати на скрутні події. Нарешті прийшов час чиновникам діяти, а не тільки спиратися на волонтерський ентузіазм, який не є безкінечним, наголошує експерт. Стаття називається «Допомога під кулями».

У цьому ж числі «Україна молода» розмірковує – чи відбудуться вибори за принципово новою, ще не випробуваною в Україні системою? Навряд чи, припускає видання, у 2014-му ще нічого не зрушить з місця. Надто непідготовленими є нинішні політичні гравці до викликів, які диктує час. Заголовок публікації – «Закритість відкритих списків».

Дата нових парламентських виборів ще не призначена, а політики вже задумалися над формуванням коаліції у Верховній Раді нового скликання, і починають ділити портфелі. Свої нинішні кулуарні переговори вони пояснюють благими намірами: мовляв, краще об'єднатися зараз, щоб після виборів не розсваритися. Нині, за інформацією газети «Сегодня», визначається формат такого блоку, і коло його учасників. Можливе приєднання до пропрезидентського блоку і Арсенія Яценюка. Про можливих інших учасників переговорів йдеться в статті «Яценюк – з Порошенком, а Юля – проти Ляшка».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG