Доступність посилання

ТОП новини

Луганськ на межі екологічної катастрофи – міська рада


Станом на ранок 5 серпня Луганськ залишається відключеним від електроенергії, повідомляє міська рада.

«На території міста зберігається критична ситуація. Луганськ знеструмлений, перебуває фактично в стані гуманітарної катастрофи. З неділі частина мешканців обласного центру без світла, води, також відсутній стаціонарний і мобільний зв’язок, інтернет», – йдеться в повідомленні на сайті міської ради.

При цьому, за даним мерії, велика частина городян без світла вже впродовж тижня. «Зв’язок відсутній не тільки всередині Луганська, перебуваючи за його межами в місто також неможливо додзвонитися. В умовах високих температурних показників через пошкодження більшості автомобілів комунального підприємства «Луганський центр утилізації відходів» на території обласного центру повністю припинено вивезення сміття, тому місто фактично перебуває на межі екологічної катастрофи», – йдеться в повідомленні.

Крім того, як заявили і мерії через вкрай напружену ситуацію припинені поставки хлору на об’єкти водопостачання комунального підприємства «Луганськвода» і у зв’язку з цим із 26 липня у водопровідну мережу міста надходить питна вода, знезаражена в неповному обсязі. Через безперервні обстріли працівники комунальних служб не в змозі підтримувати навіть найнеобхідніші об’єкти життєзабезпечення, наголосили в мерії.

«Сьогодні 250 тисяч мирних луганчан, а в більшості це пенсіонери та сім’ї з дітьми, у яких немає коштів для того, щоб виїхати з міста і яким нікуди їхати, стали заручниками ситуації: люди змушені жити в умовах збройних протистоянь, при цьому відсутні комунікації, з прилавків ще працюючих магазинів і супермаркетів з кожним днем зникають залишилися запаси продуктів харчування. У місті особливо гостро стоїть проблема нестачі медикаментів – люди не можуть придбати необхідні лікарські препарати, працює тільки кілька аптек», – заявили в міській раді.

Крім того, за повідомленням, станом на 4 серпня частково зруйновані чотири міські лікарні і три поліклініки, в яких перебували на лікуванні в тому числі поранені і постраждалі внаслідок обстрілів мирні жителі.

XS
SM
MD
LG