Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ занепокоєні черговими зникненнями журналістів на Донбасі – Міятович


Представник зі свободи засобів інформації ОБСЄ Дуня Міятович
Представник зі свободи засобів інформації ОБСЄ Дуня Міятович

В ОБСЄ занепокоєні черговими зникненнями журналістів на сході України. Про це йдеться у заяві представника зі свободи засобів інформації Організації з безпеки і співпраці в Європі Дуні Міятович.

Міятович заявляє, що згідно з повідомленнями, 1 серпня на Донбасі зникли журналіст сербського видання Сергій Білоус, журналіст телеканалу «112 Україна» та фрілансер Сергій Бойко.

Представник зі свободи ЗМІ ОБСЄ також наголошує, що 31 липня на Луганщині зникли Євгеній Шляхін та Євгеній Тимофеєв, які співпрацювали з різними українськими ЗМІ.

Міятович зазначає, що й досі невідоме місцеперебування львівського журналіста з видання ZIK Юрія Лелявського, який зник 23 липня.

«Я знову закликаю відповідальних негайно звільнити всіх працівників медіа і зупинити спроби перешкоджання їхній професійній діяльності», – заявила Дуня Міятович.

Міятович також висловила занепокоєння щодо ситуації з журналісткою «Espreso.TV» Б’янкою Залевською, яка була поранена у Луганській області 27 липня.

У заяві представник зі свободи ЗМІ ОБСЄ йдеться, що 4 серпня під час атаки у Луганську осколкове поранення отримав оператор Anna-News Михайло Андреєв.

Минулого тижня у Комітеті захисту журналістів констатували, що після збиття «Боїнга-777» ситуація для журналістів на Донбасі погіршилася.

XS
SM
MD
LG