Доступність посилання

ТОП новини

Міліція готує до суду справи 33 підозрюваних, причетних до подій в Одесі 2 травня


Міліція готується передати до суду справи 33 підозрюваних в участі в масових заворушеннях і скоєнні злочинів 2 травня в Одесі. Справи до суду мають потрапити наприкінці серпня – початку вересня, повідомив під час засідання спеціальної комісії Одеської облради старший слідчий з особливо важливих справ Головного управління МВС України Руслан Сушков.

За його словами, серед цих підозрюваних є іноземці, зокрема громадяни Росії і самопроголошеного Придністров’я, є раніше судимі громадяни.

Він також наголосив, що ця частина справ пов’язана з подіями, що відбувалися в центрі Одеси, а не в Будинку профспілок, де загинула більшість людей. Також, за словами слідчого, це не всі підозрювані: частина з тих, хто скоїв злочини 2 травня під час масових заворушень, втекли, зокрема за кордон.

Суд над підозрюваними, за словами Сушкова, буде відкритим для ЗМІ.

Він також повідомив, що, на думку слідства, масові заворушення 2 травня в Одесі планувалися задовго до трагедії. «Мета цих дій – дискредитація чинної влади, а також розхитування ситуації в Одесі, в області, в цілому в країні», – сказав Сушко. Він також зауважив, що слідство має певну інформацію про фінансування заходів щодо дестабілізації ситуації, і про організаторів, але таємниця слідства виключає розголошування цих даних.

2 травня в Одесі внаслідок сутичок між проукраїнськими і проросійськими активістами загинуло 46 людей. Більшість із них задихнулися під час пожежі в одеському Будинку профспілок.

XS
SM
MD
LG